pääsisältöön

MOOC.fi Opettajille

Ohjelmointitaito korostuu jatkuvasti nykyajan maailmassa ja opetuksessa. Avustamme kaikkia kiinnostuneita kouluja järjestämään ohjelmoinnin perusopetusta. Tarjoamme käyttöösi kaiken kurssilla tarvittavan materiaalin aina koekysymyksiin asti. Sinun ei edes tarvitse huolehtia tehtävistä tai tentistä: tehtävät tarkastetaan automaattisesti ja Helsingin yliopisto tarjoaa halutessasi kokeet ilmaisina verkkotentteinä.

Kurssin perustaminen

Aloita luomalla itsellesi käyttäjätunnus sivustolle https://tmc.mooc.fi/ Varmista ettei oppilaitoksellesi ole jo luotu organisaatiota. Mikäli oppilaitoksellasi on jo organisaatio, pyydä jotakuta organisaation opettajaa lisäämään sinut opettajaksi. Pyrimme välttämään tilannetta jossa esimerkiksi samalla lukiolla on järjestelmässä useita eri organisaatioita.

Seuraa Test My Coden opettajan opasta koulusi organisaation luomiseen ja ensimmäisen kurssin rakentamiseen. Huom: opas on tällä hetkellä tarjolla vain englanniksi.

TMC Opas opettajille

Vinkkejä lähiopetukseen

Ohjelmointia oppii parhaiten tekemällä, ja siksi tärkeintä onkin että opiskelijat pääsevät itse ohjelmoimaan mahdollisimman paljon. Olemme huomanneet että opiskelijat oppivat klassista luentoa paremmin ns. 'pajaopetuksessa', missä kurssin asiat jo hallitsevat henkilöt kiertelevät ATK-luokassa tarjoten apua opiskelijoille jotka tekevät muuten itsenäisesti tehtäviä. Tekniikasta käytetään myös nimeä 'tehostettu kisällioppiminen' ja siitä on julkaistu useita artikkeleita.

Myös luento-tyyppinen opetus on toki hyödyllistä. Luennolla ei kuitenkaan kannattane tehdä suoraan samoja tehtäviä kuin mitä opiskelijat tekevät viikon aikana, vaan näyttää lyhyitä esimerkkejä viikon konsepteista. Olemme huomanneet että luennollakin on usein hyödyllistä käyttää suurin osa ajasta näyttäen opettajan ohjelmointia esim. videotykin kautta.

Tärkeää on myös huomata että on jopa hyödyllistä jos opiskelija näkee opettajan tekevän ohjelmointivirheitä. Opiskelija näkee että virheet ovat arkea, ja ettei kukaan luo heti täydellistä koodia. Lisäksi opiskelija oppii samalla kuinka virheitä tunnistetaan ja korjataan.

Opetussuunnitelma 2016

Lähivuosina kaikki opettelevat ohjelmointia peruskoulusta asti. Tämä vaatii opettajilta ohjelmointiosaamista. Suosittelemme opettajille opetuksen tueksi erityisesti Koodiaapista . Koodiaapinen kerää ja tarjoaa opettajille suunnattuja resursseja, jotka auttavat ohjelmointiopetuksen järjestämisessä. Voit osallistua koodiaapisen luomiseen myös itse.

Ota yhteyttä

Saat meihin parhaiten yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mooc@cs.helsinki.fi